miercuri, 14 octombrie 2009

Prieten iscusit!

Parca am ajuns iar in acelasi loc. O toamna ce-si intra in drepturi chiar daca nu o asteptam. E doar senzatia de acelasi loc, practic toate s-au schimbat.

 Timpul schimba multe:  florile de pe camp, copacii, norii, ideile, infatisarea, sentimentele si chiar si soarele. Il schimba uneori cu unul trist ce plange cu lacrimi de ploaie. Dar oare poate schimba si sufletul unui om? Il poate face din rau, bun? Sau din amar, dulce?

De multe ori se spune ca timpul e cel mai bun aliat. Pentru ca merge cu noi la pas si tace?Sau pentru ca o ia inaintea noastra si ne indeamna sa ne tinem dupa el? Si totusi, noi alergam dupa idealuri, iar ele alearga prin timp.

E un prieten nici bun, dar nici rau. Estompeaza durerea, incet si sigur. Cand insa te bucuri, e alaturi de tine, dar zboara pe repede inainte! 

E un critic care intotdeauna iti scoate in fata neasteptatul. Iar daca improvizezi, se pricepe de 10 ori mai bine decat tine!

E un calendar! Se bucura ca il intoarcem fila cu fila, de la amintirile din trecut, la sperantele din viitor. Sarim insa peste ceea ce e cel mai de pret! Prezentul! ACUM, sau poate niciodata!

De ce sa lasam fila de azi sa zaca in timp ce ne plimbam prin grijile viitorului sau prin carbunii amintirilor? Unii din ei inca pot arde! Asadar, sa ne bucuram de ce e azi, acum, in clipa asta! Si daca tot ne bucuram, nu strica si un zambet sincer, din inima!

O zi fara sa zambesti e pierduta. Hai sa ii zambim si poate il induplecam! Timpule, nu fi hain…!

Niciun comentariu: