marți, 10 noiembrie 2009

Parelnic si vremelnic

  Atat de mult ne jucam cu aparentele incat uitam caracteristica lor de baza: sunt inselatoare!

  Pictam pe toate zidurile de care ne inconjuram diverse figuri si masti, in speranta ca cei care trec si le privesc inclina capul in fata noastra. De unde atata dorinta de marire, greu de explicat. Stam in spatele zidurilor si ne privim incantati povestea a ceea ce vrem sa aratam ca suntem. Daca tu oferi o imagine falsa, bucuria ce o simti cand ceilalti o admira e praful de pe jos. Nu poti cumpara o paine cu bani falsi. Cum nu poti cu un pseudosuflet sa iubesti cu adevarat.

  Degeaba zidurile ce le afiseaza in lume sunt frumos decorate caci daca intinzi mana sa le simti frumusetea, dispar ca un fum, se duc  tot mai departe de tine. Oricat ai incerca sa le atingi, isi spun parca ca trebuie admirate numai de la departare. Niciodata nu o sa ai sansa sa intri intr-un astfel de castel strajuit de asa ziduri, deoarece inauntru e gol. Cel mult poate un pumn de vise desarte. Maretia la care te-ai fi asteptat e doar un egoism si un orgoliu prostesc ce functioneaza pe post de proiector. Proiecteaza vise in afara, vise inutile care nu pot umple sufletul celui ce se imbraca in aparente stralucitoare.  Nu mai au loc realitatile si sentimentele pure de egoism si orgoliu. Ori e sufletul prea mic, ori sunt ele prea mari.

  De ce o fi atat de important sa fii sus pe piedestal si cineva sa iti aduca osanale? De ce trebuie sa te faci interesant, cand ai putea fii doar TU?E vai de steaua care cade din al noualea cer... Oricate perne de puf si nori de un alb pur ai vara sub tine, nu te inalta...niciodata asa de frumos ca modestia si sinceritatea.

  Daca aparentele inseala totusi rafinat si cazi in capcana de a le crede, exista intotdeauna un nod care se desface si rupe vraja. Amagirea ca ai crezut in ele e mai putin dureroasa, decat deceptia celui ce le iteste. La fiecare nod care se frange are confirmarea ca e...nimeni, sau cineva care nu valoreaza nimic in prorpia-i viata. Unii niciodata nu au curajul sa isi asume ceea ce sunt! Prefera gustul amar al inselatoriei!

  In aparenta esti un om mare, cu un caracter de mari dimensiuni, dar in realitate sfarsesti prin a fi un om mic.

Niciun comentariu: