sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Un suras, o dimineata, o viata

 De ce sa pierzi o zi cand poti sa o castigi?  Ca sa o pierzi, trebuie s-o pivesti doar cum trece, s-o castigi insa, trebuie s-o privesti zambind. De-am invata bine lectia zambetului, am stii ca purtat in suflet deschide usile adanc ferecate. Noi insa il purtam superficial in varful buzelor si asteptam complezenta sa ne aduca langa suflet prieteni adevarati. N-ai sa-i vezi! N-ai sa-i simti langa tine cand aluneci pe balustrada!

  Asteptam sa vina o zi speciala, ca sa purtam un zambet cald. Nici in cele mai crunte zile nu scoatem la iveala surasul cuceritoate. Punem intai la treaba mandria, apoi aroganta, indiferenta...si cand toate astea se retrag infrante, ne resemnam. Si cand te gandesti ca un zambet sagalnic ar dezarma un intreg front de lupta, intr-o secunda doar!

 Fiecare inceput e frumos, fiecare dimineata are sansa ei sa fie sarutata de soare. I-o fura doar graba. Ne trezim, sarim in haine si alergam. Haine sub care ascundem ce simtim de fapt. Intr-o zi luam un tricou mohorat, in alta niste jeansi dezamagiti deja, daca ne simtim prea vulnerabili, un pulover tricotat din nepasare e alesul. Bocancii bine imblaniti cu orgoliu sau poate o geaca impermeabila brodata cu lamentari sunt intotdeauna in top si la indemana.

 Ne imbracam si cu sansa inceputului in mana alergam. O graba inutila care doar transforma tot ce e in jur intr-o singura culoare: gri dezolant. Cand insa o iei la pas, chiar daca e rapita sansa unei dimineti cu soare, o poti gasi in minunile vii ce iti insotesc pasii. Pasi domoli care impart in jur lumina, candoare, iubire invelita in zambete mici. Timpul zboara atat de repede cat ii dezlegam noi sfoara! Fara noi ar sta monoton in acelasi loc...

 Si bucuria are pantaloni comozi. Veselia are chiar rochii de gala. Generozitatea are adidasi fara siret, iar entuziasmul se poarta in camasi colorate. Toate astea au accesorii...zambete de milioane!!!

 In hainele cui sari in dimineata asta? Spre ce zari pornesti? Cat de repede insa?

 

Niciun comentariu: