joi, 16 septembrie 2010

Incotro, Pisicuta Zambareata?

   "Pisicuta Zambareata, incepu Alice, n-ai vrea sa imi spui si mie pe ce drum sa o iau ?" "Asta depinde de locul in care vrei sa ajungi." (Alice in Tara Minunilor)

   Ai senzatia ca stii clar cum arata si unde e locul in care vrei sa ajungi. Dar oare e suficient? Degeaba stii care e capatul labirintului. Nu te ajuta in a alege calea.  Cand esti la rascruce de drumuri in zadar te urci pe un bolovan mare, e la fel ca si de pe pamant. Toate cararile se pierd in aceeasi zare.Si atunci cum sa stii incotro sa o iei?

   Provocarile le primesti impachetate frumos. Nu stii niciodata ce e in interior. Si intotdeauna trebuie sa spui daca le accepti sau nu inainte sa le deschizi. E ca un bonus de la viata, insa nu stii daca te arunca inainte sau inapoi. Nu conteaza cat e de mare e cutia, inauntru poate fi ceva de 10 ori mai greu, sau poate ceva mult mai usor decat praful. Ele se plimba prin fata ta, sau tu te plimbi prin jurul lor... Cert e ca esti obligat sa alegi provocari, altfel inseamna sa bati pasul pe loc, sa risipesti talentul ce ti-a fost dat. Esti de multe ori piesa de esenta in puzzle-ul altuia, trebuie sa ii dai macar lui sansa de a duce la bun sfarsit misiunea, daca de incercarea ta nu iti pasa.

   Si dupa ce accepti, cutia se deschide. Aici incepe lupta ta cu tine. Pana la urma dincolo de ce inseamna provocarea, ca sa o implinesti e necesar si sa lupti tu contra increderii tale. Simti ca poti sa o faci, stii si cum! Dar iti iese? Degeaba ai citit in carti cum se paseste pe marginea prapastiei, niciodata nu ti se specifica acolo cat de apasat sa calci. Inaintezi  ferm, privesti abisul in ochi, ii zambesti si ii spui ca... e doar un pas din miile pe care ti-e dat sa le faci!

   Si daca esti la rascruce de drumuri conteaza doar unde iti doresti sa ajungi. Indiferent pe ce carare apuci, daca urmezi cu incredere ce ai in minte si in suflet, acolo ajungi... cu 100 de pasi ori chiar cu 1.000. Diferenta de pasi se transforma in experienta, mai apoi in incredere, se imbraca in curaj si te invaluie atunci cand te pregatesti sa alegi o noua provocare.

   Pentru fiecare incercare reusita trebuie sa platesti un pret. Uneori iti pierzi prieteni, alteori timp, poti ramane fara bucati din suflet sau poti sa-ti pierzi zambetul. Si increderea poate fi tribut si sa te paraseasca . O lege a firii spune insa ca in lumea asta nimic nu se pierede, nimic nu se castiga... totul se transforma. In ce, Pisicuta Zambareata?


Niciun comentariu: