marți, 13 octombrie 2009

Pitipoanca intelectuala...

Pana la urma nu esti  pitipoanca doar daca folosesti colantii ca sa areti muschii neformati de pe gambe, sau sa iti pui desuurile la vedere desi esti imbracata cu vreo 3 straturi de haine. Cred ca poti fi si o “pitipoanca intelectuala” daca desi te imbraci binisor, capul tau duce mai putin decat ai tu habar ca stii sa gandesti.

Tipul asta de individe sunt de obicei printese in lumea lor. Au cele mai inteligente idei, au raspunsuri care mereu incep cu “eu” sau “mie” si intotdeauna exista cineva care nu le inghite din invidie. La prima vedere se imbraca bine, ai putea spune chiar decent, insa au grija ca intotdeauna decolteul generos sa fie la inaintare. Daca un “buna dimineata” spus suav cu o voce mieroasa nu rezolva nimic, atunci sigur interlocutorul simte o dimineata buna cand trece cu privirea peste bustul generos.

Si totusi “a fi pitipoanca la creier” inseamna sa te dai cine nu esti, sa te crezi ce nu poti sa fi si desi esti pe culmea cea mai inalta si nu mai exista alta treapta (in lumea ta), vrei sa ajungi mai sus.

Degeaba ai idei bune daca nu stii sa le exprimi. Degeaba vrei sa ii spui cuiva ca iti e drag daca il alinti cu scarba. Degeaba declarativ vrei sa faci fapte bune, daca invidia si rautatea din tine intind mai bine  arcul.

Acum nu stiu ce e de dorit mai bine: o pitzipoanca pe care sa o ghicesti din prima dupa unghile ce intra in incapere inaintea ei si stralucesc mai ceva ca soarele la Ecuator… sau pe cea bine asortata dar cu idei putine si fixe. Daca ai nesansa sa te observe, cea din prima categorie se tine scai de tine pentru ca ori trebuie reinoita garderoba, ori trebuie refacut machiajul, sau chiar siliconul…si daca nu ai neaparat lichiditati, poate ai relatii sau idei bune de urmat. A doua categorie pare soft insa e mult mai josnica. Daca pari gazda perfecta pentru un parazit intelectual, atunci musai sa se lipeasca de tine si dupa ce e adanc infipta in viata ta incepe sa-ti vorbeasca in limbajul colorat  al jignirilor fara cauza, ca tu sa ii raspunzi si sa isi exerseze astfel expresiile limitate din vocabularul propriu! Expresii de “diva” (mai degraba o prescurtare a divanului pe care se cocoatza ca sa para macar fizic la inaltime) cu fitze, care in timp ce indoapa ciorba de cartofi sustine ca gusta caviar cu sampanie.

Poti incerca sa starpesti stratul asta de exemplare coborand  la nivelul lor explicandu-le cu creionul pe hartie de ce nimic nu-i mai greu de iertat decat meritele altuia. E o solutie de incercat, dar nu are garantia reusitei!

Da rezultate insa sa le privesti superior si sa le vorbesti in tacere!

 

 

Niciun comentariu: